Hea asukoht, kena ümbrus, tore rahvas

Tiina Kolk
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleaedseid Uuesalus teatakse-tuntakse, kinnitab külavanem Jaan Urvet (vasakul). Külaelanikud Ülle Kullör ja Tiit Kärgets nõustuvad.
Üleaedseid Uuesalus teatakse-tuntakse, kinnitab külavanem Jaan Urvet (vasakul). Külaelanikud Ülle Kullör ja Tiit Kärgets nõustuvad. Foto: Marina Pushkar

Tänu tegusate elanike järjekindlale asjaajamisele sai Uuesalu uusasumist 19. juulil 2013 ametlikult Rae valla Uuesalu küla.

Tallinna piirist nelja kilomeetri kaugusel, Ülemiste järve taga Viljandi ja Tartu maantee vahel paiknevas metsaäärses Uuesalus elab praegu 96 peret, külas töötab lasteaed. Soome majatehase Omatalo tüüpprojektide järgi püstitatud paaris- ja ridaelamutest koosnevasse asumisse kolis esimesena 2007. aasta detsembris perekond Kärgets.

«Tegelikult on paiga esimene püsiasukas hoopis meie kass, kes arvatavasti siia koos ehitajatega saabus. Meid võttis ta rõõmsalt oma karja liikmeks, sest nii sai nurruja sooja tuppa ja korralikult süüa,» selgitab Tiit Kärgets muiates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles