Soome netipoearendaja hargnes Tartusse

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Insolo tegevjuht ja osanik Reido Pohla on üks neljast endisest Blufishi tarkvaraarendajast, kes moodustasid sel sügisel Tartus Soome firma Insolo OY tütarfirma töötajaskonna. Insolo OY tutvustab end ühena Soome e-kaubanduse turuliidritest.
OÜ Insolo tegevjuht ja osanik Reido Pohla on üks neljast endisest Blufishi tarkvaraarendajast, kes moodustasid sel sügisel Tartus Soome firma Insolo OY tütarfirma töötajaskonna. Insolo OY tutvustab end ühena Soome e-kaubanduse turuliidritest. Foto: Margus Ansu

Neli aastat tagasi asutas eestlane Indre Solodov Lõuna-Soomes Hämeenlinnas tarkvarafirma Insolo. Veidi enam kui kuu aja eest lõi Insolo Tartus samanimelise tütarfirma, võttes üle firma Blufish neli programmeerijat.

Insolo OY tutvustab end ühena Soome e-kaubanduse turuliidritest. Selle juhi ja ühe omaniku Indre Solodovi hinnangul on Eesti tootjatel ja kaupmeestel netimüügis väga palju parandamisruumi, eeskätt mobiilipõhist tarkvara arendades.

«E-poodide turg jätkab kasvu, aga Eestis on need poed tehniliselt ajast maha jäänud: arvutiprogrammid on vananenud ja nutitelefonide kasutajad on peaaegu täiesti unustatud,» väitis Solodov. «Eesti on Soomega võrreldes ajast maas, nagu Soome on ajast maas Rootsiga võrreldes.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles