Frank kujundab ilmavaadet, Dweezil ühendab põlvkondi

Siim Holvandus
, kirjanik ja Frank Zappa fänn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dweezil Zappa on esitanud isa loomingut enam kui 500 kontserdil, pildil 2013. aastal tribuutbändi Zappa Plays Zappa juhina.
Dweezil Zappa on esitanud isa loomingut enam kui 500 kontserdil, pildil 2013. aastal tribuutbändi Zappa Plays Zappa juhina. Foto: dweezilzappaworld.com

Neljapäeval esitab Tallinnas Frank Zappa loomingut legendaarse muusiku poeg Dweezil koos tribuutbändiga Zappa Plays Zappa.

Ülehomme, 28. novembril esineb Tallinnas Rock Cafés Frank Zappa – arvatud 20. sajandi saja mõjukaima muusiku hulka, tema teosed dirigeerib sageli ka Kristjan Järvi – poeg Dweezil koos isa muusikat esitava ansambliga Zappa Plays Zappa, mis tegutseb 2006. aastast. Tallinnas mängitakse täies pikkuses maha 40 aasta tagune kontserdiprogramm «Roxy & Elsewhere», mis jõudis plaadina müüki 1974. aastal.

Zappa Plays Zappa on pälvinud kriitikutelt kiitvaid hinnanguid – muuhulgas tunnistati Frank Zappa pala «Peaches en Regalia» nende esituses 2009. aastal Grammy auhinna vääriliseks kui parim rokkinstrumentaal. Ansambel on esinenud eri koosseisudes ning selles on kaasa teinud paljud endised Frank Zappa grupi liikmed: Terry Bozzio, Steve Vai, Ray White, Napoleon Murphy Brock. Rock Cafés näeb kuueliikmelist bändi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles