Põder: senisel EELK peapiiskopil pole põhjust uue valimisse sekkuda

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peapiiskop Andres Põder.
Peapiiskop Andres Põder. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop Andres Põdra hinnangul võiksid senised kirikuvalitsuse liikmed ning kantsler jätkata oma ametis veel aasta ehk seni, kuni Põder ise ameti maha paneb, oma järglase kohta tal eelistused puuduvad.

Kirikukogu uus koosseis tuli täna kokku esimest korda, uusi liikmeid on kirikukogus umbes veerand, valimised toimuvad kirikus iga nelja aasta tagant ning valimisperiood algab kõigi 167 koguduse nõukogu valimisega, nende hulgast valitakse omakorda praostkonna sinodite saadikud ja sinodite saadikud valivad kirikukogu liikmed, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Aasta pärast valib seesama kirikukogu koosseis uue peapiiskopi, peapiiskopile on võimalik teha ettepanek jätkata oma ametis, kuid Andres Põder ütles, et kui ka selline ettepanek tehakse, ta ei nõustu, sest soovib anda võimaluse uutele kandidaatidele.

Seda, kes võiks järgmine peapiiskop olla, Põder ei tea ning tal ei ole ka oma favoriite. «Ma olen seda meelt, et ei ole põhjust senisel peapiiskopil sekkuda uue valimisse, luua minguisuguseid omapoolseid eelistusi,» märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles