Hugo Treffner rajas haritlaste taimelava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks Mulgimaalt pärit treffnerist hr Avarsoo on meenutanud Treffneri kooli tulekut koos isaga. Treffner käskinud üles otsida Kivisilla, sest sealt ollagi koolimaja näha. Teekond Tartu vaksalist südalinna olnud ebalev. Aga siis avanenud lai vaateväli kuni Kivisillani ja sealt edasi Emajõe kaldal asuva Treffneri koolimajani (pildil vasakul, uhke Belle­vue hotelli kõrval).
Üks Mulgimaalt pärit treffnerist hr Avarsoo on meenutanud Treffneri kooli tulekut koos isaga. Treffner käskinud üles otsida Kivisilla, sest sealt ollagi koolimaja näha. Teekond Tartu vaksalist südalinna olnud ebalev. Aga siis avanenud lai vaateväli kuni Kivisillani ja sealt edasi Emajõe kaldal asuva Treffneri koolimajani (pildil vasakul, uhke Belle­vue hotelli kõrval). Foto: Erakogu

Pole vist väärikamat paika suurmehe monumendile kui aastaaegade vahelduses park. Kõrged puud, lindude laul ja kõne, rohelus või valge lumi ...

Ja kas on ühe koolimehe mälestusele suuremat auosutust kui tuua ta pärast tema ajaliku elu möödumist pronksivalatuna oma loodud kooli õuele.

Koolimaja seal enam pole, aga Hugo Treffner, Eesti Hugo ehk härra Maurus, on.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles