Trennist laborisse, loengusse, dekanaati

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehakultuuriteaduskonna dekaan Priit Kaasik on jaganud oma elu spordi ja teaduse vahel. Ikka nii, et mõlemale piisavalt aega jääks. Kuigi viimastel aastatel oma jalad enam korvpalliväljakule jooksma ei kipu, istub ta TÜ/Rocki meeskonna mängude ajal ikka saalis.
Kehakultuuriteaduskonna dekaan Priit Kaasik on jaganud oma elu spordi ja teaduse vahel. Ikka nii, et mõlemale piisavalt aega jääks. Kuigi viimastel aastatel oma jalad enam korvpalliväljakule jooksma ei kipu, istub ta TÜ/Rocki meeskonna mängude ajal ikka saalis. Foto: Kristjan Teedema

«Selle palliga viskas Chuck Eidson Balti liiga finaalis 41 punkti,» muigab septembris TÜ kehakultuuriteaduskonna dekaaniks valitud Priit Kaasik (46) ning näitab uue keemiahoone laboris kulunud korvpalli.

Praegu Venemaa tippklubis mängiva Ameerika korvpalluri karjääri ühte tipphetke käis Kaasik ise 2009. aasta kevadel Tartus vaatamas ning napsas peale Žalgirise ja Rytase kohtumist ajaloolise palli endale. Sport, täpsemalt korvpall, on Kaasiku elu mõjutanud palju.

«Vist isegi oma nime olen saanud ühe kunagise kõvema korvpalluri järgi,» tunnistab Kaasik ning noogutab Priit Tom­soni nime peale. «Mu ema on olnud kaunis spordihuviline, ja kui kunagi Kalev mängis vanas EPA võimlas, siis tiris ta ka mind nendele mängudele kaasa.»    

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles