Saakašvili teatas Vene vägede suurtest kaotustest

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõjaväelased Gruusias.
Vene sõjaväelased Gruusias. Foto: Reuters / Scanpix

Gruusia president Mikheil Saakašvili ütles täna telefonikonverentsil lääne ajakirjanikele, et viimaste päevade lahingutes on hukkunud sadu vene sõdureid ning alla tulistatud paarkümmend vastaspoole sõjalennukit.

 

Saakašvili sõnul tulistasid grusiinid viimastel päevadel alla 18 või 19 lennukit, hukkunud sõdurite arv küündivat aga mitmesajani, vahendas CNN. «Meil on kahju kaotatud eludest,» lisas president. Moskva on samas vaid paarikümnest kaotatud sõdurist ja neljast allatulistatud lennukist.

Esialgu teatati maailma meedias koguni 80 kuni 90 allatulistatud Vene lennukist, ent hiljem ilmnes, et ajakirjanikud olid kuulnud Saakašvilit valesti.

Gruusia riigipea kinnitas telekonverentsil ka seda, et ta kirjutas alla relvarahuettepanekule, mis viiakse peagi Moskvasse, kuhu suunduvad Prantsuse ja Soome välisministrid. «Me üritame seda lõpetada niipea kui võimalik,» kinnitas ta.

CNNi teatel jõudis tänane telekonverents kesta vaid paarkümmend minutit, kui Saakašvili selle äkitselt katkestas, teatades ajakirjanikele, et tema presidendipalee kohal lendavad Vene sõjalennukid. Umbes veerand tundi hiljem teatas telefonioperaator, et Vene lennukid on asunud pommitama lossi ümbrust ning kõnet jätkatakse hiljem.

Saakašvili rääkis eelnevalt muu hulgas, et Gruusia sõdurid tõrjusid öösel tagasi Vene maavägede pealetungi Gorile. Tema sõnul olid venelased jõudnud linnast vaid viie kilomeetri kaugusele, kuid taandusid seejärel. Vene kaitseministeeriumi pressiesindaja seevastu väitis, et riigi üksused ei ole väljunud separatistlike piirkondade piiridest.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles