Paet: loodetavasti lõpeb valitsuskriis Lätis sama kiiresti kui algas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Peeter Langovits / Postimees

Välisminister Urmas Paet avaldas lootust, et valitsuskriis Lätis saab läbi sama kiiresti, kui see algas, ning valitsuse tagasiastumine ei too kaasa suuremat ebaselguse perioodi.

«Minu tunne ja arvamus on, et Läti vajab praegu psühholoogilist kindlustunnet ja kaitset ning seda ka poliitikute poolt,» ütles Paet BNSile. «Ma ei näe, kuidas valitsuskriis võiks kindlustunnet juurde tekitada.»

Paet nentis, et Läti valitsusjuhil võis olla tagasiastumiseks ka muid kaalutlusi, kuid neid ei ole tal võimalik kommenteerida.

«Ma loodan väga, et Läti valitsuskriis lõpeb sama kiiresti, kui see algas, ning ei too kaasa võimuvaakumit või suuremat ebaselgusperioodi,» ütles Paet. «Tuleb loota, et Läti saab võimalikult kiiresti selguse ja uue teovõimelise valitsuse,» lisas ta.

Paet sõnas, et Valdis Dombrovskise juhitud valitsus on teinud väga head tööd, näiteks tuues Läti välja väga rängast majanduskriisist ning samuti eurotsooniga liitumisel.

Läti peaminister Valdis Dombrovskis teatas kolmapäeval pärast kohtumist president Andris Bērziņšiga valitsuse tagasiastumisest seoses kümnete inimeste elu nõudnud Riia poevaringuga. «Ma teatan, et võtan tragöödia eest poliitilise vastutuse ja astun peaministriametist tagasi,» ütles Dombrovskis.

«Tragöödiat [Maxima poe varingut] ja sellega seotud asjaolusid arvestades on vaja valitsust, millel oleks parlamendis enamuse toetus ja mis suudaks riigis tekkinud olukorra lahendada.»

Dombrovskis tänas Läti elanikke toetuse eest ja palus vigade pärast vabandust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles