Mängu tuleb eestlasteta Eesti

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilehommikuses proovis harjutas Kristel Leesmend stseeni viimasel ajal loetud raamatutest. Need rääkisid elust välismaal. Kostüümis läbimäng oli trupil kavas ette võtta õhtul.
Eilehommikuses proovis harjutas Kristel Leesmend stseeni viimasel ajal loetud raamatutest. Need rääkisid elust välismaal. Kostüümis läbimäng oli trupil kavas ette võtta õhtul. Foto: Margus Ansu

Tartu Uus Teater toob vaatajate ette «Äralennuvälja», see räägib väga suurest osast eestlastest, kes lähevad Eestist erinevatel põhjustel minema, ja sellestki, kes me siis lõpuks oleme, kui me kõik elame kusagil mujal.

Näitlejal Kristel Leesmendil on uues lavastuses stseen, kus ta loetleb mitme minuti vältel viimasel ajal loetud uusi raamatuid, mille on kirjutanud eestlased. Need raamatud on elust välismaal. Ainult üks on kirjutatud Eesti kohta – ja selle autor on välismaalane!

Tung Eestist ära minna aina süveneb. Kes me siis lõpuks oleme, kui me kõik ära läheme ja elame kusagil mujal?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles