Madis Habakuk: õpetame vaeseks olemist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Habakuk.
Madis Habakuk. Foto: Toomas Huik

EBSi asutaja Madis Habakuk kirjutab, milles on vaesuse juured ning kuidas mõjutab kodust ja koolist kaasa saadud suhtumine inimese hakkama saamist täiskasvanuna.

Tiia Selli arvamuslugu «Vastutus iseenda vaesuse eest» (PM 23.11) on huvitav mõttekäik vaesuse psühholoogia teemal. Ja küllap on kosmiliste maatriksite juhtimisel oma mõtlemise kaudu vaeseks ja rikkaks saamisele-jäämisele omajagu mõju, kuid põhipõhjused on kusagil mujal.

Vaesus on iseloomuomadus. Ühes ja samas perekonnas on kolm last. Ühele võib raha anda palju tahes, aga tema tasku on alati tühi. Teise tasku pole kunagi tühi. Sellepärast antakse talle vähem (tal pole vaja), kuid sellele vaatamata tema tagavarad suurenevad. Kolmas on vahepealne, ja kõik ühe isa-ema lapsed. Jutt ei ole mingist erandlikust perekonnast. See on pilt kogu ühiskonnast. Mingil määral on vaesus ja rikkus kaasasündinud iseloomuomadused, mis mõningal määral tulevase elu varanduslikku seisu mõjutavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles