Ministeerium keelas sobimatu uuringu avalikustamise

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi looduskaitsjad pelgavad, et Tuhala nõiakaevu (pildil) naabrusse kavandatav lubjakivikarjäär võib loodusnähtuse hävitada, väidavad maardlat rajada soovivad Riverito esindajad vastupidist.
Kuigi looduskaitsjad pelgavad, et Tuhala nõiakaevu (pildil) naabrusse kavandatav lubjakivikarjäär võib loodusnähtuse hävitada, väidavad maardlat rajada soovivad Riverito esindajad vastupidist. Foto: Mihkel Maripuu

Keskkonnaministeerium keelas avalikustada riigi raha eest tehtud uuringu tulemused, sest need ei vastanud ettekujutusele, et Nabalasse tuleks luua karstilõhede ja maa-aluste jõgede hoidmiseks looduskaitseala. Uus looduskaitseala peaks moodustatama veel sel aastal.

«Kindlasti ei vasta tõele, et keelasime uuringu avalikustamise ära,» ütles ministeeriumi pressijuht Pavel Ivanov.

Uuringu autori Heikki Bauerti arusaam toimunust on aga risti vastupidine: kuna tema töö järeldused ei meeldinud ministeeriumile, siis pandi asi kalevi alla. See pole ka ime, sest Bauert kirjutab, et Nabala looduskaitseala loomise eestvedajad petavad avalikkust pendlimeeste leitud jõgedega, mida maapõues tegelikult pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles