Läti peaminister võttis vastutuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis eile vahetult pärast kohtumist presidendiga, kui ta ootamatult teatas, et paneb ameti maha.
Valdis Dombrovskis eile vahetult pärast kohtumist presidendiga, kui ta ootamatult teatas, et paneb ameti maha. Foto: EPA

Keegi ei oodanud, et Läti ajaloo kõige kauem ametis olnud peaministri Valdis Dombrovskise aeg jõuab lõpule nüüd kohe. See tuli täieliku šokina nii poliitikutele kui ka ühiskonnale. Otsus langetati tõenäoliselt parteikaaslastega lõpuni konsulteerimata – president Andris Bērziņši kabinetis, kus ta eile käis.

Eile pärast presidendiga kohtumist ajakirjanike ette tulnud Dombrovskis oli hoopis teistsugune kui see peaminister, keda Läti ühiskond viimased viis aastat tundis. Rahu, meelekindluse ja emotsioonitu näo poolest tuntud valitsusjuht oli ilmselgelt närviline ja hingas kiirelt.

Tema teade oli üsna lühike: «Arvestades Zolitude tragöödiat ja kõiki sellega seotud asjaolusid ning tõsiasja, et vaja läheb uut valitsust, kellel oleks selge parlamendienamuse toetus, kes suudaks toime tulla praeguse olukorraga riigis, teatan enda tagasiastumisest, võttes poliitilise vastutuse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles