Koor, mis lõõgastab

Janar Ala
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LYDIA RAHULA
LYDIA RAHULA Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Tallinna poistekoor on üks Eesti esinduskoore, mis tähistab alates möödunud neljapäevast kontsertidega «Bachist Pärdini ja Pärdist popini» üle Eesti eri linnades oma 25 aasta juubelit. Dirigent Lydia Rahula 1988. aastal asutatud koor on reisinud läbi pea terve maailma, olnud võidukas lugematutel konkurssidel ja festivalidel ning andnud Eestile tuntud lauljaid – nimetagem kasvõi juubelikontsertide õhtujuhti Uku Suvistet.

Juubeliturnee kulmineerub laupäeval Estonia kontserdisaalis, kus lisaks praegusele kontsertkoorile teevad kaasa vilistlaste koor ning ettevalmistuskoorid, milles uus järelkasv alles kasvab. Kooriväliste jõududena võtavad üritusest osa orelimängija Andres Uibo ja kontratenor Ka Bo Chan.  

Vilistlaskoori on kokku kutsunud dirigendi poeg Tomi Rahula, kes Tallinna poistekooris ka dirigendi ja koormeistri ametit peab. «Ega ma ei teagi, mis seal täpselt olema saab või kui palju vilistlasi kokku tulnud on,» naerab Lydia Rahula ja on kontserdi suhtes ise ka ootusärev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles