Vaata kaarti: mida politsei liiklustalgutel tegi?

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklustalgute interaktiivne kaart
Liiklustalgute interaktiivne kaart Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Esmaspäeval toimunud politsei liiklustalgute ajal olid politseinikud väljas 451 kohas üle Eesti, kus nad sekkusid liiklejate käitumisse enam kui tuhandel juhul. 

Talgutel toimunu kandis PPA interaktiivsele kaardile.

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) liiklusbüroo komissar Riho Tänak ütles, et inimeste ettepanekute alusel oldi esmaspäeval väljas üle Eesti 451 kohas. Mõned teadetes viidatud teemad ja paigad kattusid, mõnes kohas käidi päeva jooksul mitu korda. Kuna suurem osa inimeste teadetest puudutas päevast aega, siis oli ka talgutööd kõige enam ajavahemikul 7 hommikul kuni 8 õhtul.

«Liiklus oli talgupäeval suhteliselt rahulik ning rahulikumat tempot soodustasid talvised teeolud. Selgitamist ja suhtlemist oli politseil sel päeval palju. Absoluutselt iga rikkumiste tõttu inimestega peetud jutuajamist ilmselt üles ei tähendatud, ent politseinikud kandsid päeva jooksul ette enam kui 900 inimestega eksimuste tõttu peetud vestlusest,» võttis Tänak kokku.

Päeva jooksul tuvastati ka rikkumisi, mille eest koostati vääretoprotokolle. Näiteks tehti seda suuremate kiiruseületamiste korral, turvavöö kasutamata jätmise tõttu, julmalt ülekäigurajale sõitmise eest, ent avastati ka joobes juhte ning üks suure ülekaaluga raskeveok. «Selliste rikkumistega seoses lisandus talgute statistikasse üle Eesti kokku veidi alla 200 väärteomaterjali,» ütles Tänak.

«Üldiselt tuletab politsei kohalolek liiklusreeglid inimestele päris hästi meelde, ent näiteks Tallinnas Szolnoki peatuse lähedal läksid jalakäijad rühmakaupa valesti üle tee ka kollaste vestide väljasolekule vaatamata,» tõi Tänak  esile.

«Teine väga paljude eksimustega koht on Tanuma tänava kant, kus juhid hommikusel tipptunnil sissesõidukeelust ei hooli. Sama nõuet eiratakse palju ka Hobujaama tänaval. Viru keskuse juures on väga palju jalakäijate rikkumisi ning kesklinnas on ka bussiradadel sõitjaid omajagu.»

Tartus peeti üle 30 vestluse Kabeli tänavast keelatud vasakpöörde tegijatega. Kiirustamise tõttu peatati mitmeid juhte Karlova ja Supilinna 30km/h aladel ning ka näiteks Tõrvandis ja Soinaste külas, lisas komissar.

«Liiklustalgutele tulnud teated kõnelesid eelkõige inimeste murest oma kodukandis või põhilistel liikumisteedel kohatud ohtude pärast. Politsei ei võtnud eesmärgiks võimalikult paljude juhtide karistamist, vaid juht võimalikult paljudele ohtude ja teiste liiklejate olemasolu selgitamist. Selle mõtte võiski talgutelt kaasa võtta, et liikleme ühiselt ning ka olukorda parandada saame ainult ühiselt ja üksteist mõistes,» rõhutas Tänak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles