Paharetiga töö nõuab head võtit

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Lõuna-Eesti vaimse tervise keskuse kava õnnestub ellu viia, saavad lapsed abi kindlasti kiiremini kui seni. Nii usuvad TÜ kliinikumi lastepsühhiaatrid Madis Parksepp (vasakult) ja Inna Lindre ning õde Ruth Tohvre.
Kui Lõuna-Eesti vaimse tervise keskuse kava õnnestub ellu viia, saavad lapsed abi kindlasti kiiremini kui seni. Nii usuvad TÜ kliinikumi lastepsühhiaatrid Madis Parksepp (vasakult) ja Inna Lindre ning õde Ruth Tohvre. Foto: Margus Ansu

Psühhiaatriakliiniku lasteosakonna vanemõe Ruth Tohvre sõnul on vaimse tervise probleemide pärast muretsevad vanemad sageli lootust kaotamas. «Kas nüüd lõpuks oleme õiges kohas, kas teie saate aidata?» küsivad nad kliinikusse jõudnult.

Sel nädalal tuli avalikkuse ette pealtnäha tagasihoidlik uudis, mis kadus paljude teiste sekka: Norra toetuse toel plaanitakse paari eelseisva aasta jooksul luua laste vaimse tervise keskused Pärnu, Ida-Viru ja Lõuna-Eesti piirkonda.

Ida-Viru ja Lõuna-Eesti piirkonda loodavate keskuste taga on Tartu ülikooli kliinikum, täpsemalt psühhiaatriakliiniku lasteosakond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles