Anvar Samost: täna on 555. mai

Anvar Samost
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anvar Samost.
Anvar Samost. Foto: Peeter Langovits

Järgmiste riigikogu valimisteni on 15 kuud. 15 pikka kuud, kui peaministri erakonna poolt vaadata. Juba viimane aasta valitsuses on olnud erakordselt vaevaline ning kui Reformierakonna ministrite kehakeelt ja muid silmaga nähtavaid tõendeid hinnata, siis üha vastumeelsem.

Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) koalitsioon ei põhine loomulikult suurel armastusel, vaid parema võimaluse puudumisel. See on mõistuseabielu. Maailmavaated on pärast Reformierakonna rahvuslik-konservatiivses suunas liikumist sobivad olnud, kultuurilised erinevused aga erakondade ajaloolisest taustast tulenevalt suured ja tülikad.

Õnnelikul kombel on selline kalkuleeritud koostöö olnud Eestile kasulik. Valitsuse tasandil on kaks võimuerakonda väga teraselt teineteise näppude peale vaadanud ning n-ö suurest korruptsioonist pole keskvõimu tasandil põhjust kõnelda. Valitsusesisene terav konkurents on kompenseerinud ka ühe opositsioonierakonna passiivsust ning teise salongikõlbmatust. Eesti inimesed on uskunud, et valitsus on kõigele vaatamata Eesti, mitte oma asja eest väljas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles