Nimistusse jäävad vaid tegelikud patsiendid

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaalministeeriumi kavandatava eelnõu järgi saaks terviseamet perearstinimistutest kustutada Eestis sündinud ja Eesti kodakondsuse saanud inimesi, kes elavad rahvastikuregistri andmetel välismaal ega ole siin ravikindlustatud.

Selline muudatus teeb muret Soomes elavatele eestlastele, kes käivad arsti juures endiselt Eestis. Soome Eestlaste Liidu juhatuse esimees Rain Ots ütles, et paljud ei õpi ära soome keelt ega saa sealses arstiabisüsteemis hakkama. «Nad lihtsalt ei oska arstile minna. Neil on õigus saada tasuta tõlkeabi, aga nad ei oska seda küsida. Lihtsam on Eestis arsti juures käia,» selgitas Ots.

«Kui on hea klapp perearstiga, siis tullakse perearstile Soomest ja Rootsist ja ka teisest Eesti otsast,» nõustus Tõstamaa tervisekeskuse perearst Madis Veskimägi, kes sääraste patsientide eest pearaha ei saa, sest nad on siin ravikindlustamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles