Sirbile otsitakse uut juhti

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

SA Kultuurileht nõukogu otsustas eile uue Sirbi peatoimetaja konkursi korraldamise, kuid oma juhatuse esimehel nad lehte räsinud skandaalis süüd ei näe. Toomas Väljataga ametisse jätmise poolt olid kõik viis nõukogu liiget.

«Olukorras, kus sihtasutus annab välja 12 väljaannet (lisaks 11 kultuuriväljaandele kirjastab SA Kultuurileht Rahvusvaheline Kaitseuuringute Keskuse kuukirja Diplomaatia – toim) ja Sirbile on vaja tagada ilmumine, ei ole mõistlik hakata juhti välja vahetama,» ütles kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene. «Kindlasti on Väljataga tehtud otsustel olnud oma mõju, aga praegu on primaarne, et väljaanded ilmuksid.»

Sama väidet kasutas nõukogu ka eelmisel korral, kuid siis oli tõepoolest ohus järgmise lehenumbri ilmumine. Praegu on Sirbi väljaandmine toimetusega kokku lepitud kuni uue peatoimetaja leidmiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles