Jutud elu köögipoolelt

Kaarel Arb
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töö käib: «Eesti lugude» uue hooaja avafilmi «Armastus käib kõhu kaudu» peategelane Roman Zaštšerinski hoiab pererestoranil silma peal.
Töö käib: «Eesti lugude» uue hooaja avafilmi «Armastus käib kõhu kaudu» peategelane Roman Zaštšerinski hoiab pererestoranil silma peal. Foto: ETV

Kümne aasta eest alguse saanud ning selle aja jooksul ohtralt meie ja me naabrite lugusid jutustanud dokumentaalfilmide sari «Eesti lood» on ekraanil tagasi ja toob ETV vahendusel ka tänavu vaatajateni hetki, pilte ning elusid, mis ühekorraga tuttavad ja uudsed.

Sel hooajal on fookuses pealtnäha vastandlikud maailmad: kõrvuti on lood, mis vaatavad aegade tagant pärinevaid väärtusi, ning need, mis toovad vaatajate ette uusi võimalusi ning alles tekkivaid kombeid ja traditsioone.

Kaks seni eetrisse jõudnud dokumentaalfilmi, Maria Kiviranna «Armastus käib kõhu kaudu» ning Anna Hintsi «Lihast ja luust» asuvad kumbki selle skaala eri servades, kuid loovad üheskoos kena pildi sellest, mida «Eesti lugude» sari aastate jooksul rääkinud on ning edasigi jutustab. Ühes servas restoranimaailmas pereettevõttega kanda kinnitanud peakokk, teises jõhker hauarüüstamine. Ühist neis kahes loos justkui polekski, ometi toimuvad need ja veel lugematu hulk teistsuguseid lugusid igal hetkel meie keskel kõrvuti ning üksikutest Eesti lugudest saab üks suur Eesti lugu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles