Sprinterite paigalseis. Või edasiminek?

, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmelit valdasid Kuusamo sõidu järel kahetised tunded: pettumus ja optimism.
Peeter Kümmelit valdasid Kuusamo sõidu järel kahetised tunded: pettumus ja optimism. Foto: Mati Kalve

Suusahooaja esimene MK-start Kuusamos läks meie esisprintereil nii nagu alati – Peeter Kümmel jõudis veerandfinaali ja jäi sinna püsima, Piret Pormeister ei saanud kvalifikatsioonist napilt edasi. Mõlemad kinnitasid, et asjad on paremad, kui pealtnäha paistab, kuid tõde selgub järgmistel võistlustel.

Kümmel on sõitnud viis viimast aastat Kuusamos ühte auku: kvalifikatsioonist edasi, veerandfinaalist mitte. Erinevad on vaid kohad. Kui võtta kaks parimat sõitu, siis tunamullu oli ta ajasõidus 7. ja kokkuvõttes 13., seekord olid 6. ja 14. koht. Võta nüüd kinni, kumba tulemust paremaks hinnata, ent suurt vahet pole: poolfinaali Kümmel ei pääsenud.

Pormeister. Kolme viimase Kuusamo-sõidu kohad on 32., 39. ja nüüd 34. Jah, tänavu oli kaotus kvalifikatsiooni võitjale väikseim, kõigest 8,17 sekundit – seni on säärase allajäämisega Kuusamos alati jõudsalt edasi saadud –, kuid ikkagi... Kriteerium on selge: oled veerandfinaalis või ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles