Paet nimetati naistevastase vägivalla vastu võitlemise juhtfiguuriks

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet
Urmas Paet Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti välisminister Urmas Paet on Vilniuses avatud Euroopa Soolise Võrdõiguslikkuse Instituudi valge lindi kampaania juhtfiguur. Valge lindi kampaania on maailma suurim algatus, mis kaasab mehi võitlusse naistevastase vägivalla vastu.

Paeti sõnul ei tohiks keegi vaikida ega jääda ükskõikseks naistevastase vägivalla suhtes. «Et olukord muutuks paremuse poole, tuleb lisaks probleemi tunnistamisele olla valmis ka selle lahendamise nimel tegutsema,» ütles ta.

Paet lisas, et kahjuks kasutatakse paljudes sõjalistes konfliktides naistevastast vägivalda relvana.

«Arenenud riigid, kaasa arvatud Eesti, saavad panustada väga mitmel viisil olukorra parandamisse. Näiteks saame julgustada rahvusvahelisi organisatsioone, nagu naiste õigusi edendavat ÜRO agentuuri UN Women ja Rahvusvahelist Kriminaalkohut olema veelgi aktiivsemad oma tegevuses naiste õiguste tagamisel,» märkis välisminister.

Aastatel 2009–2013 on Eesti panustanud rahvusvahelise arengukoostöö raames üle 1,2 miljoni euro naiste õiguste tagamiseks kõikjal maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles