Tõnis Tõnisson: mis saab vabast ajakirjandusest?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Tõnisson
Tõnis Tõnisson Foto: Nädaline

Kas võimu teenivad muni­t­sipaal­lehed on need, kes suudaks vaba ajakirjanduse kohustused üle võtta, küsib Raplamaa Sõnumite peatoimetaja Tõnis Tõnisson.

Eesti Ajalehtede Liidu ettepanek alustada parlamentaarset debatti Eesti demokraatliku infovälja tuleviku üle on igati aja- ja asjakohane. Viitab ju ka Sirbi toimetamise kriis, mis raputas suuremat osa ühiskonnast, et rahva alateadvuses väreleb ohutunne, mida ei osata küll üheselt seletada, kuid mille pitsitus on väga selgelt tunnetatav.

See on asja üks pool. Teine ja mitte vähem tähtis on, et ajakirjandus on  jõudnud teelahkmele ega tea täpselt, millist rada edasiminekuks valida. Meil on mitu vastastikku selgeks rääkimata teemat. Praegu diskussiooni keskmesse tõstetud munitsipaalväljaannete ja maakonnalehtede vastandamine ei olegi ehk peamine, kui rääkida tulevikust, kuid kindlasti mitte ka teisejärguline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles