Oliver Lomp: mine tööle, jobu!

Oliver Lomp
, Fingler.com toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Lomp
Oliver Lomp Foto: Postimees.ee

Liiga sageli olen noorte seas tajunud pilkavat suhtumist kiirsöögiketi töötajatesse. Olen isegi tundnud, et mõnel ruudulises vormirõivas viisakalt «Koka-Fanta-Sprite?» küsijal endal on piinlik. Mäletan üht aastatetagust seika, kui mind sattus teenindama ammune tuttav, kellega veidi kõnelema jäin. Muuhulgas pomises ta mulle midagi arusaamatut, miks ta praegu just sellist ametit peab. Ta justkui vabandas end minu ees, mina ei mõistnud, miks.

Umbes samal aastal, kuid hoopis teises kohas. Mind kutsuti sõjaväekomissariaati, kus tervisekomisjoni juht päris minult, kas olen veel kooli- või juba töömees. Teen mõlemat, vastasin mina. Välimuselt jõulumeest meenutav (need, kes seal käinud, teavad) mees patsutas tunnustavalt õlale ja märkis, et väga suur osa tänapäeva noorhärrasid ei tee kumbagi. See väide tundus üllatav.

Sel kolmapäeval avaldati CV-Online’i ja Teeviida ühiselt korraldatud uuringu tulemused, kus selgus, et noored oleksid nõus tööle minema keskmiselt 732-eurose netopalgaga. Arvestades üldist elukallidust on soov mõistlik, kuid sellist summat ei saa küsida tühja koha pealt. Nii aga tehakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles