Tallinnas ja Helsingis tulevad tasuta kontserdid Riia katastroofis hukkunute mälestuseks

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnu Kaljuste koori juhatamas.
Tõnu Kaljuste koori juhatamas. Foto: Peeter Langovits

Algaval nädalal toimub Riia katastroofis hukkunute mälestuseks Tallinnas ja Helsingis kolm kirikukontserti, kus Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia koori, Tallinna Kammerorkestri ja Eesti Filharmoonia Kammerkoori solistide esituses kõlab Monteverdi ja Mozarti teoste kõrval ka Eesti helilooja Esko Maimetsa «Ave Maria». Dirigeerivad maestro Tõnu Kaljuste ja EMTA üliõpilased.

Kontserdil soleerivad Maria Valdmaa, Annika Lõhmus, Helen Lepalaan, Valter Soosalu, Mikk Dede ja Ott Kask.

Üleskutse mälestada Riia õnnetuses kannatanuid tegid möödunud nädalal Eesti Rotary klubid. «Neil päevil on Läti rahvas suures leinas. Oleme nendel rasketel hetkedel oma naabritega ja vaatame üheskoos tulevikku. Eesti ja Läti Rotary klubid kutsuvad üles toetama õnnetuses vanemad kaotanud laste haridusteed,» seisab Eesti Rotary Keskuse avalduses.

Kontserdid toimuvad Tallinnas neljapäeval, 5. detsembril kell 19.30 Metodisti kirikus ja laupäeval, 7. detsembril kell 15 Rootsi-Mihkli kirikus ning pühapäeval, 8. detsembril kell 17 Helsingi Toomkirikus. Mälestuskontserdil peetakse eesti- ja lätikeelne oikumeeniline eestpalve. Kontserdid on kõigile tasuta.

Annetusi Riia õnnetuses kannatanute toetuseks saab teha nii kohapeal, telefonimaksega, kui ka ülekandega. Ülekanneteks on Eesti Rotary Keskus MTÜ a/a 221058659538 (IBAN EE032200221058659538), märgusõna  «Läti».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles