Komisjon pole üheselt mingikasvanduste vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Osa riigikogu keskkonnakomisjoni liikmeid soovib, et Eestis jätkuks ameerika naaritsate ehk minkide pidamine, samas valmistab keskkonnaministeerium ette selle võõrliigi pidamist keelavat seaduseelnõu, sest mink ohustab euroopa naaritsa populatsiooni.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) liige Annely Akkermann kinnitas pärast arutelu keskkonnakomisjonis, et pooldab Eestis tööstuslikku minkide kasvatamist. «Karusloomafarmid annavad inimestele tööd ja minginahkadel on suur ekspordipotentsiaal,» põhjendas Akkermann. «Kasvandused tarbivad ka liha- ja kalajäätmeid, mis muidu läheks utiili. See tööstusharu võimaldab lihajäätmete abil kasvatada karusloomi ja panna nende nahad eksporti.»

Keskkonnakomisjon kohtus karusloomakasvatajate ja looduskaitsjatega ning kuulas ära nende seisukohad. Akkermanni sõnul on probleem vaid euroopa naaritsate populatsiooni ohustavate minkide pääsemine loodusesse ja farmidele tuleks nende keelustamise asemel kehtestada sellised nõuded, mis kindlustaks, et mingid ei pääseks kasvandustest välja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles