Oktoobris kiirenes jaemüügi kasv

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes tänavu oktoobris eelmise aasta oktoobriga võrreldes püsivhindades seitse protsenti, teatas statistikaamet. Kui septembris kasvas jaemüük aastases võrdluses neli protsenti, siis oktoobris jaemüügi kasv mõnevõrra kiirenes.

Müük suurenes enamikul tegevusaladel, vaid muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad, oli jaemüük kolm protsenti väiksem kui eelmise aasta oktoobris. Enim suurenes jaemüük kasutatud kaupade kauplustes ja väljaspool kauplusi (kioskid, turud jms), kus jaemüük kasvas aastaga 67 protsenti.

Keskmisest enam suurenes oktoobris jaemüük posti või interneti teel (28 protsenti), majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes (22 protsenti) ning muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus kaubeldakse peamiselt arvutite ja nende lisaseadmetega, fotokaupade, raamatute, sporditarvete, mängude ja mänguasjadega (12 protsenti).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles