Ujumiskoondis tahab EMil finaali jõuda

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riho Aljand
Riho Aljand Foto: Erakogu

«Kindlasti saab raske olema, sest meie oleme heas seisus, aga ennustan, et ka kõik teised on heas seisus. Kindlasti läheb sajandike mänguks ja eks siis ole näha, kes end finaali pressib,» rääkis ujumise lühiraja Euroopa meistrivõistluste eel Eesti koondise peatreener Riho Aljand. Järgmisel nädalavahetusel Taanis toimuvale EMile sõidab Eestist 16 ujujat, A-normi täitjatelt ootab Aljand finaalipääsu ning hea esituse korral ka medalikohti.

Taanis toimuva lühiraja EMi jaoks täitis Eesti ujujatest A-normi seitse meest: Martti Aljand, Martin Liivamägi, Filipp Provorkov, Ralf Tribuntsov, Pjotr Degtjarjov, Andres Olvik ja Martin Allikvee. Esmakordselt peavad eestlased lisaks välismaistele konkurentidele EMil jõudu katsuma ka omavahel.

«Meil on esimest korda selline seis, et rinnuliujumises on mehi rohkem kui kohti,» selgitas Aljand. «Iga riik võib üles anda neli meest, aga edasi pääseb kaks. Seega peavad 100 meetri rinnuliujumises omavahel edasipääsejad selgitama Aljand, Liivamägi ja Allikvee ning ühel neist eelujumistest edasi asja pole,» rääkis Aljand.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles