Kiilis peeti kinni kütusevargad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: G4S

Täna öösel pidasid G4Si turvatöötajad koostöös politseiga kinni Kiili vallas ekskavaatorist kütust varastanud isikud. Ka eelmisel nädalal tabati sama ekskavaatori juures kütusevargil käinud mees.


3. detsembri öösel kell 1.59 tuli G4Si juhtimiskeskusesse häire, mis teatas kütuse vähenemisest Tallinna ringteel Kangru tee ja Vaela teeristi lähedal seisvast ekskavaatorist, teatas ettevõtte pressiesindaja. Juhtimiskeskus teavitas võimalikust kütusevargusest klienti ning saatis häire asjaolusid uurima lähima patrullekipaaži.

Viie minutiga kohale jõudnud patrullekipaaž märkas ekskavaatori lähedal valget värvi Mercedes-Benz kaubikut. Patrullautot märgates käivitas kaubiku roolis olnud isik auto ning hakkas kiirelt Luige aleviku poole sõitma. Kuna mõned päevad varem peeti samas kohas kinni ekskavaatorist kütust varastanud mees, otsustas turvatöötaja kaubikule järele sõita, teavitades politseid võimalikust kütusevargusest ja kaubiku marsruudist.

Luige sillal pidasid ekipaaž ja kohale saabunud politsei sõiduki kinni. Mercedese pakiruumist avastati kanistrid kütusega. Ekskavaatori juurde jõudnud klient kinnitas, et sõidukist oli kütust varastatud, seejuures oli voolik, millega paagist kütust välja pumbati, veel otsapidi kütusepaagis. Kanistrid, millesse kütus pumbati, olid samuti ekskavaatori juures. Kliendi teatel varastati ekskavaatorist 61 liitrit diislikütust ning lõhuti ka kütusepaagi kork. Politsei teisaldas kaubiku politseiparklasse ning sellega sõitnud kaks noormeest viidi asjaolude selgitamiseks jaoskonda.

Sarnane juhtum leidis aset ka eelmisel nädalal: 25. novembri varahommikul tabasid G4Si turvatöötajad koostöös kliendiga samast ekskavaatorist kütust varastanud mehe. Sündmuskohale saadetud patrullekipaaž märkas, et tundmatu meesterahvas oli ekskavaatori juurest lähedal asuvasse metsatukka jooksnud. Seepeale saadeti piirkonda täiendavalt veel üks G4Si ekipaaž ning teavitati vargusest ka politseid.

Ekskavaatori juures askeldanud mees jooksis metsatukka, istus halli värvi Toyota mikrobussi ning kavatses sellega minema sõita. Turvatöötajad jooksid maantee äärde pargitud teenistusauto juurde, et blokeerida sõiduki liikumistee ning samal ajal jõudis kohale ka klient, kes blokeeris varga auto. Ekskavaatori juurest põgenenud mees jäi autosse ootele, kuni saabus politsei, kes ta asjaolude selgitamiseks jaoskonda kaasa võttis. Korrakaitsjate sõnul oli kinnipeetu näol tegemist neile juba varasemast tuttava isikuga.

Esialgsel hinnangul pumbati ekskavaatorist välja ligi 80 liitrit kütust, selle juurest leiti otsapidi paagis olnud elektriline pump koos akuga ning kütust täis kanistrid. Mikrobussi pakiruumist leiti veel ligi kümmekond presendiga kaetud kanistrit, mis olid kõik kütust täis.

G4S teeb tihedat koostööd 10 kohaliku omavalitsusega, osutades turva- ja patrullteenuseid, ennetamaks võimalikke korrarikkumisi. Käesoleva aasta üheksa kuu jooksul andsid G4Si turvatöötajad seoses erinevate korrarikkumistega turvafirma valvatavatel objektidel politseile üle 2395 isikut, neist seoses vargustega kaubandusettevõtetest 1297 korrarikkujat ning 1098 isikut seoses erinevate avaliku korra rikkumistega valvatavatel objektidel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles