Korduvalt juhiloata autot juhtinud mees pandi aresti

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto. Foto on illustreeriv.
Politseiauto. Foto on illustreeriv. Foto: Eeva Kaun / Postimees

Eile määrati 16-päevane arest korduvalt juhiloata sõidukit juhtinud 24-aastasele mehele, keda on varem analoogse rikkumise eest ühiskondlikult kasuliku tööga karistatud.

Möödunud laupäeval tegid Rakvere politseinikud liiklusjärelevalvet Lääne-Virumaal Pajustis, kui märkasid sõiduautot Mercedes Benz, mille roolis oli juba varasemast tuttav liiklusrikkuja. Politseinikud sõitsid autole järele, andsid peatumismärguande ning et juht ei jõuaks kohti vahetada, jäi politseiauto peatumise hetkel liiklusrikkujaga kohakuti. Roolist tabati 24-aastane mees, keda on korduvalt karistatud juhtimisõiguseta mootorsõiduki juhtimise eest. Septembris määras kohus talle analoogse rikkumise eest ühiskondlikku kasulikku tööd.

Rakvere politsei kohtuväline menetleja Ave Uue taotles eile kohtult mehele maksimum päevi aresti, sest mees küll tunnistas oma rikkumist, kuid ei kahetsenud tehtut. «Samuti ei avaldanud eelnev karistus ühiskondliku kasuliku töötundide näol talle seaduskuulekusele suunavat mõju,» ütles Uue.

Kohus võttis arvesse mehe palvet kergendada karistust seoses eelolevate tähtpäevadega ja määras karistuseks 16-päevase aresti, mida ta asus kohe kandma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles