Päkapikud sibavad sel kuul jalad rakku

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koosa lasteaia mudilased järgnesid õhinal spordimuuseumi abipäkapikule, Tartu kutsehariduskeskuses puhkemajandust õppivale Märt Juhansonile, et kuulata ta loengut päkapikkudest.
Koosa lasteaia mudilased järgnesid õhinal spordimuuseumi abipäkapikule, Tartu kutsehariduskeskuses puhkemajandust õppivale Märt Juhansonile, et kuulata ta loengut päkapikkudest. Foto: Kristjan Teedema

Öösiti täidavad päkapikud kodudes susse, päeval on aga paljud neist praegu ametis muuseumides, kus lapsed saavad jõulukuul ringi rahmeldada, silmaringi laiendada ja meisterdada. Tegevuskohti jätkub Tartus ja kaugemalgi.

Vara valla Koosa lasteaia vanema rühma 16 tüdrukut-poissi tegid eile pisut lühema lõunauinaku kui tavaliselt, sest õhtupoolikul tõi valla buss nad Tartusse spordimuuseumi päkapikkudega lähemalt tutvuma.

Selgub, et seda väikest reisi oli vaja, sest lastel on teadmistes päkapikkudest suured augud. «Mudilased on päkapikkudest siit-sealt midagi küll kuulnud, aga segadust on palju, sest nende tegelaste kohta puuduvad lastel süsteemsed teadmised,» selgitas Eesti spordimuuseumi muuseumipedagoog Rita Mägi. «Meie keldris seigeldes ja kuulates loksub aga päkapikumaailm paika, lapsed saavad siin kõikvõimalikele küsimustele vastused.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles