Lahkuda või mitte lahkuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koorijuhil (Kristel Leesmend) ja kaheliikmelisel kooril (Ardo Ran Varres, vasakult, ja Helgur Rosenthal) on sõlmitud leping, mis kohustab dirigenti viima duokoor laulupeole.
Koorijuhil (Kristel Leesmend) ja kaheliikmelisel kooril (Ardo Ran Varres, vasakult, ja Helgur Rosenthal) on sõlmitud leping, mis kohustab dirigenti viima duokoor laulupeole. Foto: Gabriela Liivamägi

Inimese loomus nõuab sündmuste sidumist looks, mis kannab tähendust ja sõnumit. Ivar Põllu lavastust «Äralennuväli» Tartu Uues Teatris võiks võrrelda teleri ees kanalite klõpsimisega.

Liikuvad pildid erinevatest saadetest jätavad parimal juhul mulje, et peaks pikemalt peatuma, halvimal juhul tekib aga soov edasi klõpsida. Mart Aasa kirjutatud «Äralennuvälja» stseenid on näitlejate mängitud pisilood absurdikastmes. Nende laiast valikust leiab ilmselt iga teatrivaataja midagi.

Lavastaja Põllu on proovides katsetanud näitlejatega erinevaid ideid ja sulatanud need tervikuks. Selle peamised mõttelõngad juhivad vaatajad küsimusteni, kuidas on Eestis elada, miks ja mis tingimustel siit lahkuda või mitte lahkuda, mida on lahkunud oma kogemuse põhjal mõelnud või loonud ning kuidas on nende elu lahkumisest mõjutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles