Harri Treial: keelavat tuld tuleb austada

, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harri Treial
Harri Treial Foto: Erakogu

Hoonevaring Riias paneb ka meil ehitiste katusekonstruktsioone kriitilise pilguga üle vaatama. Kui suur süü Läti õnnetuses on katusele ühte kohta koormatud materjalil, selgub hiljem. Kuid kindel võib olla, et õnnetuse vältimisele see kaasa ei aidanud, ennem vastupidi. Kuna ettevaatus on tarkuse ema, tegeletakse suurtes hoonetes paiknevates asutustes, olgu siis tegu kaupluse või mingi muu firmaga, ilmselt nüüd nn erakorralise tehnilise ülevaatusega. Kiitus neile!

Igasuguste juhtumite kokkulangemise tagajärjel võib inimeste või looduse tekitatud koormus katusel muutuda ühe hetkega kriitiliseks. Mäletan, kuidas mullu Saku suurhalli katuselt lund alla loobiti. Teame, et meil hakati katuseräästaste küljest rippuvaid jääpurikaid aktiivselt alla lööma alles siis, kui oli olnud surmajuhtum ja trahvijad majaomanikke oma kviitungitega «rõõmustama» hakkasid.

Soovisin Rocca al Mare kaubanduskeskuse mõne juhtiva töötajaga ainult paar sõna vahetada, kuid see ei õnnestunud. Sekretär teatas, et ülemused on kõik väga hõivatud, saatke küsimused kirjalikult. Aga kui seejärel tekib taas üks küsimus? Saatke jälle meil! Olgu, ma ei sega neid ülitähtsa töö juures. Minu tähelepanek oli seotud kaubamaja katusel asuva parklaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles