Õnnetusi Haabersti ringil on ligi 40 protsenti vähem

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligipääs Haabersti tänavale suleti liiklusele osaliselt tänavu septembri keskel.
Ligipääs Haabersti tänavale suleti liiklusele osaliselt tänavu septembri keskel. Foto: Karli Saul

Osaline ligipääsu sulgemine Haabersti ringilt otse Haabersti tänavale ei lahenda siiski liikluskoormusest tulenevaid probleeme.

Pärast septembrikuist liikluskorralduse muudatust Tallinnas Haabersti ringristmikul on liiklusõnnetuste arv seal vähenenud vähemalt 39 protsenti. Varem tekitati ringristmikul ainuüksi kohustusliku liikluskindlustuse juhtumitega kahju ligi 200 000 eurot aastas, kogu tekkinud liikluskahju võis olla aga ligi kaks korda suurem.

Eesti Liikluskindlustuse Fondi (LKF) kahjuennetuse juhi Erik Ernitsa andmetel on liikluskorralduse muudatus Ehitajate tee, Rannamõisa tee ja Paldiski maantee ristmikul andnud oodatust paremaid tulemusi. «Esialgu prognoosisime ­LKFis, et liikluskorralduse muudatus vähendab liiklusõnnetuste arvu Eesti kõige ohtlikumal ristmikul ligikaudu 20 protsenti, kuid praeguste andmete põhjal on vähenemine kaks korda suurem,» ütles Ernits.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles