Kriisikomisjon: riigi valmisolek hädaolukordadeks on paranenud

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsatulekahju..
Metsatulekahju.. Foto: Priit Simson.

Täna toimunud korralisel istungil vaatas valitsuse kriisikomisjon üle metsa- ja maastikutulekahjudeks ning mere-ja rannikureostusteks valmisoleku.

Kriisikomisjoni istungil andis päästeamet ülevaate metsa- ja maastikutulekahjude ning rannikureostuse lokaliseerimise ja likvideerimise võimekustest ning korraldusest.

Merereostuse lokaliseerimise ja likvideerimise võimekustest andis ülevaate politsei- ja piirivalveamet. Rannikureostusega kaasneva eluslooduse pääste ja reostatud keskkonna reostuseelse seisundi taastamise korraldust ja võimekusi tutvustas keskkonnaamet.

Siseministeeriumi pääste- ja kriisireguleerimispoliitika osakonna nõunik Priit Saare sõnul on võrreldes varasemate aastatega riigi valmisolek hädaolukordadega toimetulekuks oluliselt paranenud.

«Samas tõusevad näiteks suve saabumisega taas esile iga-aastased probleemid  metsatulekahjudega, milleks valmisolek ning mille likvideerimine on väga ressursi- ja ajamahukas.  Nendega toimetulekuks on oluline roll ka jätkuval panustamisel ennetustegevustesse ning inimeste teavitamisse,» lisas Saar.

Kriisikomisjon andis ka suunised regionaalsetele kriisikomisjonidele teemade osas, mida on vajalik kindlasti regionaalsetes kriisikomisjonides 2010. a teisel poolaastal käsitleda.

Sarnaselt valitsuse kriisikomisjoni tööplaanile on ka regionaalsetes kriisikomisjonides mõistlik käsitleda põhiteemadena regiooni mõistes oluliste hädaolukordade lahendamise korraldust, nendeks valmistumist ja ennetust.

Samuti on regionaalsetes kriisikomisjonides oluline käsitleda elutähtsate teenuste toimepidevuse korraldust nagu elektrivarustus, veevarustus, teehoid ja muud teenused.

Lisaks tõdeti kriisikomisjoni istungil, et tõhustuma peab ka asutustevaheline koostöö hädaolukordade ennetamise, valmistumise ja nende lahendamise osas ning kindlasti on vajalik jätkuvalt arendada ja parandada tehniliste ressursside seisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles