Imre Mürk: Tartus tuleb taas uue silla aasta

, VL Isamaaline Tartu Kodanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imre Mürk
Imre Mürk Foto: TPM

Järgmise aasta eelarve paneb Tartus punkti väga mahukale, seitse aastat väldanud  investeerimisperioodile. Viimase seitsme aasta eelarves on kogukuludest keskmiselt 28 protsenti suunatud pikaajalisteks investeeringuteks. Need ligikaudu 150 miljonit eurot on tulnud Euroopa Liidu tõukefondide esimesest täisperioodist 2007–2013. 

Seega on Tartu 2014. aasta eelarve vaadeldav seitsmeaastase massiivse investeeringute perioodi lõppakordina. Seejuures peegeldab eelarve investeeringute rida selgelt, milliseid investeeringuid on reformierakondlik linnavalitsus Tartu arengut silmas pidades kõige vajalikumaks hinnanud – selleks on sillaehitus.

Kui vaadata 2014. aasta eelarvet stoppkaadrina, millelt vaatavad vastu linnavalitsuse pikaajalised püüdlused vormida tartlaste eluolu, siis on pildil üks järjekordne betoonist sild. Muidugi tuleb ka sellisel vananeva ja väheneva maksumaksjate arvuga linnal nagu Tartu ehitada, kuid küsimus on proportsioonides. Põhjalikult tuleks mõelda, kellele ja millist hüve sellega luuakse?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles