Katrin Seppel: vaesed kultuuriinimesed

, Elamusaasta projektijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Seppel 
Elamusaasta projektijuht
Katrin Seppel Elamusaasta projektijuht Foto: Erakogu

Madis Habakuk väitis artiklis «Õpetame vaeseks olemist», et vaesus ja rikkus on iseloomuomadused, mis juba sündides kaasa antakse (PM 28.11). Iseloomu poolest vaeste hulka paigutab ta ka kultuuriinimesed, kuna nad ei suuda mõelda tänasest päevast kaugemale ja on nii vaesuses ise süüdi.

Usun, et kultuuriinimeste vaesus on tihti tingitud ühest asjast: neile ei maksta väärilist tasu selle eest, mida nad teevad.

Olen seotud Elamusaasta-nimelise ettevõtmisega, mille käigus kutsutakse tuntud loomeinimesi koolidesse rääkima oma elamustest, mis on nende elu mõjutanud, jutustama sündmustest, mis on olnud nende jaoks tähenduslikud. Nii olen kokku puutunud mitmete kunstiinimestega, kes räägivad, et tihti palutakse neil teha midagi tasuta. Tihti tehakse kirjanikule ettepanek «ah, kriba midagi», disainerile öeldakse, et «viska kiirelt mingi visand»; lauljale «tee paar lugu». Tasuta. Missioonitundest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles