Gruusia mägedes olnud Läti alpinistid pidid kodutee katkestama

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene pommitajalt raketitabamuse saanud sõiduk täna Gori lähistel.
Vene pommitajalt raketitabamuse saanud sõiduk täna Gori lähistel. Foto: AFP / Scanpix

Läti mägironijate grupp püüdis täna jõudu Gruusia sadamalinna Bathumisse ja sealt edasi koju, kuid pidi lahingute tõttu sellest plaanist loobuma.

Gruusia sadamalinna ja sealt kaudu evakueerida püüdnud Läti mägironijate grupp pidi täna 60 kilomeetrit enne Zugdidi linna oma kodutee ümbruskonnas toimunud lahingute tõttu katkestama, teatas Letale üks alpinistidest Viesturs Silenieks.

Mägironijad jäävad Mestiasse ja uurivad uusi võimalusi riigist lahkumiseks. «On mitmeid võimalusi lahkumiseks ja me kontrollime neid,» teatas ta.

Sõjalise konflikti tõttu sunniti mägironijaid lõpetama samasse gruppi kuulunud ja eelmisel nädalal Ushba mäel kaduma jäänud kolme mägironija otsinguid. Arvatakse, et mehed jäid laviini alla.

Samas piirkonnas ootab koju pääsemise võimalust ka 14-liikmeline Eesti mägironijate grupp, kes Eesti välisministeeriumi teatel on hetkel samuti Mestias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles