Noored vahetujad leidsid üksteiselt tuge

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itaaliast Torino linnast pärit Daif Drogeja (vasakult), Medina Bigiu, Silvana Calvano ja Riccardo Volpiano on pisut paremas seisus kui vahetusõpilased üldiselt: neil on alati keegi, kellega emakeeles rääkida ja koduigatsust leevendada.
Itaaliast Torino linnast pärit Daif Drogeja (vasakult), Medina Bigiu, Silvana Calvano ja Riccardo Volpiano on pisut paremas seisus kui vahetusõpilased üldiselt: neil on alati keegi, kellega emakeeles rääkida ja koduigatsust leevendada. Foto: Margus Ansu

Itaalias Torinos reaalkoolis käivaid noori hoiatati enne kolmeks kuuks Tartusse sõitmist, et eestlased on matemaatikas ülitugevad ja õpivad koolis arvutamist iga nädal 13 tundi.

Kui Daif Drogeja, Riccardo Vol­piano, Silvana Calvano ja Medi­na Bigiu septembris Raatuse kooli jõudsid, selgus nende kergenduseks, et asi pole kaugeltki nii hull.

Pigem tundus neile, et nad on siinsetest eakaaslastest matemaatikas kaugemale jõudnud, kuid see tunne võis ka petlik olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles