Pevkur: karistusõigus on täis jaburaid sätteid

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti karistusõiguse praegune häda on Hanno Pevkuri sõnul ülekriminaliseeritus. Selline sekkumine ei ole mõistlik. Inimesed unustavad, et ka väärteokaristus on karistus ja väärteo eest on samuti võimalik trellide taha panna.
Eesti karistusõiguse praegune häda on Hanno Pevkuri sõnul ülekriminaliseeritus. Selline sekkumine ei ole mõistlik. Inimesed unustavad, et ka väärteokaristus on karistus ja väärteo eest on samuti võimalik trellide taha panna. Foto: Peeter Langovits

Justiitsminister Hanno Pevkur (Reformierakond) valmistub parlamendi ees kaitsma viimase kümne aasta suurimat karistusseadustiku reformi.

Üks teie eelkäijatest selles ametis Rein Lang kirjutas karistusseadustikku paragrahve innuga juurde. Nüüd vähendab neid sama erakonna minister.

Karistusõigus hakkas kehtima 2002. aastal, paratamatult peab mingi aja möödudes asju muutma. Karistusseadustikku on näpitud siit ja sealt, kuid päris süsteemselt pole seda muudetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles