Salumäe Barcelona kulla ostis Kilk, ratta saatus teadmata

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Salumäe Barcelona olümpiakuld jõuab neljapäevaks Eestisse.
Erika Salumäe Barcelona olümpiakuld jõuab neljapäevaks Eestisse. Foto: Madis Kalvet

Paljusid eestlasi vaevanud küsimus, kes ostis novembri alguses Londonis toimunud oksjonilt Erika salumäele kuulunud Barcelona olümpiakulla, on saanud vastuse. Postimehele teadaolevalt ostis eestlaste jaoks emotsionaalselt ülisuure väärtusega medali Pärnu Sadam. Oksjonil tegi kaupa sadama suuromaniku Rein Kilgi poeg Sander Kilk, kes ka ise kuulub sadama juhtkonda.

Seega jääb medal Eestisse tulevastele põlvedele. Hinnalise sporditrofee taasesitlus toimub tuleval neljapäeval Pärnu Sadama korraldataval pidulikul üritusel. Postimehele teadaolevalt toob seni Londonis asuva medali Eestisse Londoni oksjonipidaja Graham Budd isiklikult. Kui seni arvati, et Barcelona kulla ostja valdusesse läks ka ratas, millega olümpiasõit tehti, siis kuuldavasti pole kollane sõiduvahend siiski Kilkide ja Pärnu Sadama omanduses. Ratta jälgi ei õnnestunud Postimehel ajada.

Kumbki Kilk ei soovinud medaliostu otseselt kinnitada. Ilmselgelt soovisid nad hoida kogu teemat neljapäevani saladuses, et kavandataval peol oma firma külalisi üllatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles