Valitsus vabastas Trašanovi ametist

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Georg Trašanov.
Georg Trašanov. Foto: Margus Ansu

Valitsus toetas täna altkäemaksu võtmises süüdi mõistetud Valga maavanema Georg Trašanovi ametist vabastamist.

Valitsuse heakskiidu saanud eelnõu kohaselt vabastatakse Trašanov teenistusest 18. mail teenistustähtaja möödumise tõttu.

Trašanov nimetati Valga maavanemaks määratud ajaks 19. maist 2005 kuni 18. maini 2010.

1. novembril 2007. aastal andis Tartu maakohus välja kohtumääruse kahtlustatava Georg Trašanovi ametist kõrvaldamiseks. Alates sama aasta 3. novembrist Trašanov teenistusest kõrvaldatud kuni kriminaalasja menetluse ajaks.

Maavanema ülesanded on pandud Valga maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kalev Härgile.
Kuna Georg Trašanovi suhtes on kohtuasi pooleli, ei maksta talle 1. mail jõustunud seadusemuudatuse kohaselt teenistusest vabastamisel teenistustähtaja möödumise tõttu hüvitist välja enne, kui tema suhtes on jõustunud õigeksmõistev kohtuotsus.

Süüdimõistva kohtuotsuse jõustumise korral maavanemale hüvitist ei maksta.

Tartu maakohus tunnistas Trašanovi tänavu märtsis altkäemaksu võtmises süüdi ning karistas teda nelja-aastase vangistusega, millest reaalselt trellide taga tuleb veeta 6 kuud.

Kohtuotsus ei ole aga veel jõustunud, sest Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püss esitas Tartu ringkonnakohtule apellatsioonkaebuse, nõudes kogu karistusaja ulatuses reaalset vangistust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles