Milana Kaštanova lähedased koguvad raha naise raviks Kölnis

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus Milana Kaštanovaga juhtus Peterburis 5. veebruaril ning neiu tervislik seisund on ikka veel väga raske.
Õnnetus Milana Kaštanovaga juhtus Peterburis 5. veebruaril ning neiu tervislik seisund on ikka veel väga raske. Foto: Erakogu

Peterburis jääkamakaga tõsiselt vigastada saanud Eesti kodaniku Milana Kaštanova (21) ravi võiks jätkuda Saksamaal.

Kölnis asuv kliinik RehaNova on valmis naise sisse võtma ja kindlustama talle varase rehabilitatsiooni, kirjutab Milana abikaasa Irinei Kalatšov oma blogis.

Saksamaa haigla teenused maksaksid 1050 eurot (16 500 krooni) ööpäevas, naise kohaletoimetamine reanimobiiliga Kölni maksaks 6000 eurot (94 000 krooni). Haige transportimine lennukiga on täiesti vastunäidustatud.

Kalatšovi sõnul on otsustamisel küsimus Eesti osalemisest finantseerimisel. «Me saaks teda kodumaal ravida riigi raha eest, kuid Eestis lihtsalt pole analoogilist haiglat (ei sellise taseme, ega ka sellise spetsialiseerumisega), seetõttu pole meil kahjuks valikut,» kirjutab mees blogis.

Venemaal asuvast Polenovi-nimelisest neurokirurgia instituudist teatati, et nad ei saa garanteerida edukat ravi, kuna viimase 12 aasta jooksul pole neil sarnast juhtumit olnud.

Kuna Kaštanova on Eesti kodanik, siis tema puhul kehtib välismaalaste jaoks välja töötatud hinnakiri ja see on võrreldav Kölni haigla omaga. Pärast peaajutrauma saamist on naine püsivas vegetatiivses seisundis.

Kontaktandmed Milanale abi osutamiseks leiab tema abikaasa blogist.

Jääkamakas kukkus Milana Kaštanovale pähe 5. veebruaril Peterburis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles