Vähem lapsi täiskasvanu kohta

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui praegu võib 4–6-aastaste rühmas olla 20 last ning volikogu otsusel võib seda arvu suurendada nelja võrra, siis selles ei muuda seadus midagi, kuid selgelt on seadusesse kirjutatud, mitu täiskasvanut peab lastega igal hetkel tegelema. Lasteaias peab olema üks täiskasvanu 12 4–6-aastase ning kaheksa 1,5–3-aastase lapse kohta.

Haridus- ja teadusministeeriumi üldharidusosakonna peaeksperdi Tiina Petersoni sõnul tähendab seaduse uus nõue selgelt ka seda, et üheski lasteaias ei või tekkida olukorda, kus 24 lapsega tegeleb vahepeal vaid üks täiskasvanu. «Kogu aeg peab sellise rühma juures olema kaks täiskasvanut,» ütles ta.

Tartu Ristikheina lasteaia juhataja Margot Fjuki sõnul on oluline muudatus see, et lasteaia töökorraldus muutub paindlikumaks. Kui hommikul kell seitse toovad lapse lasteaeda vaid üksikud vanemad, siis ei pea kõik õpetajad ja õpetaja abid – ühes 24 lapsega rühmas kaks õpetajat ja üks õpetaja abi – kohal olema, vaid piisab, kui on vaid õpetaja abi. «Õpetajad võivad tulla poole kaheksaks, kui juba enamik lapsi lasteaeda tuuakse,» kirjeldas Fjuk. Samamoodi õhtul, kui enamik lapsi on koju viidud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles