Infosüsteemide arenduskeskus saab võimu juurde

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Praegu majandusministeeriumi haldusalas olev riigi infosüsteemide arenduskeskus võib uuest aastast muutuda suuremate volitustega valitsusasutuseks.


Kaitseminister Jaak Aaviksoo tutvustas uue valitsusasutuse moodustamise kava täna valituse kabinetiistungil ning tema sõnul oli toetus sellele üsna üksmeelne.

«Me ei jõudnud kokkuleppele, mis võiks selle valitsusasutuse uus nimi olla, aga valitsusasutusena oleks tal õigus teostada järelvalvet, teha ettekirjutusi erasektori olulistele olulistele infrastruktuuri ettevõtetele, kellest sõltub meie infotehnoloogiline turvalisus. Aga samuti teistele riigiasutustele,» rääkis Aaviksoo valitsuse pressikonverentsil.

Ta avaldas lootust, et asutusele täiendava võimu juurde andmine muudab ka Eesti küberruumi oluliselt turvalisemaks ja kindlamaks ning annab võimaluse teha suuremas mahus rahvusvahelist koostööd.

Uue valitsusasutuse normdokumendid peaksid valmima enne suve ja ümberkujundatav arenduskeskus saaks valitsusasutuse staatuse esimesest jaanuarist 2011.

Aaviksoo lisas, et kindlasti kaasnevad sellega ka täiendavad kulutused ja ilmselt tuleb tugevdada ka koosseisu. «Need ei ole mahuliselt kokku lepitud ja ma loodan väga, et vaatamata eelarvelistele piirangutele õnnestub meil see tugevdatud valitsusasutus ka rahastada. Ma loodan, et sellisel moel saame me ühe tegusa ja tulemusliku riigiasutuse, mis Eesti rahvusvahelisele mainele ja küberruumi turvalisusele olulisel määral kaasa aitab,» märkis minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles