Justiitsministeerium otsib tasuta õigusabi pakkujaid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment tasuta õigusabiportaalist Jurist Aitab.
Fragment tasuta õigusabiportaalist Jurist Aitab. Foto: Tarbija24

Justiitsminister Hanno Pevkur kuulutas välja konkursi, millega otsitakse järgnevaks kaheks aastaks tasuta õigusnõu pakkujaid ja õigusnõustamise veebilehe Jurist Aitab haldajat.

Justiitsministri sõnul on tasuta õigusnõustamise tagamine väga tähtis, sest selle abil pakutakse õiguskaitset neile, kes ei saa endale juristi palgata. «Uuel aastal tasuta õigusabiks eraldatav summa suureneb ja seeläbi eeldatavalt saab ka rohkem inimesi tasuta õigusnõu. Uuendusena tahame järgmisel aastal kindlustada õigusabi osutamise ka laste ja lastega perede õigusküsimustes,» lausus Pevkur.

Konkursiga otsitakse õigusabi pakkujaid, kes osutaksid teenust kolmes valdkonnas: erivajadustega või töökeskkonna tõttu püsiva tervisekahjustuse saanud inimesed (toetussumma 80 000 eurot); laste ja lastega perede õigusküsimused (20 000 eurot); üldine õigusabi osutamine ja õigusteenuse kättesaadavuse parandamine (160 000 eurot).

«Üldise õigusabi osutamiseks sobilikud õigusnõustajad peavad pakkuma silmast silma nõustamist eri sihtrühmadele ning võtma hallata veebilehe Jurist Aitab, vastama seal küsimustele ning hoidma juhendid ja muud materjalid ajakohasena,» täpsustas minister.

Osalema oodatakse mittetulundusühinguid ja sihtasutusi, kes on keskendunud õigusnõustamisele ja suudavad tagada kvaliteetse teenuse. Konkursitaotlusele tuleb lisada üksikasjalik projekt toetuse kasutamise kohta.

Konkursi tingimuste kehtestamise aluseks oleva määrusega saab tutvuda Riigi Teataja kodulehel ja konkursitingimuste käskkirjaga justiitsministeeriumi võrgukodus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles