Filmifestival tõi õpilastele ettevõtlikkuse auhinna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Jõhvi Oma Filmifestivali reklaamklipist
Kaader Jõhvi Oma Filmifestivali reklaamklipist Foto: Ida-Viru ettevõtluskeskus

Ida-Viru Ettevõtluskeskuse konkursi «Ettevõtlik kool» võitsid Jõhvi koolide õpilased, kes organiseerisid kodumaiste filmide festivali.

«Märkimisväärne on see, et kogu projekti teostus, sealhulgas kodulehe tegemine, kontserdimaja dekoreerimine ning filmide valik, on kõik noorte enda tehtud,» ütles keskuse juhataja Kadri Jalonen.

«Filmifestivali projekti näol oli tegu hea näitega selllest, kuidas koolis õpitu edukalt praktikasse rakendati. Meediaõpetuse õppeaine raames õpetatud teooria vormiti noorte enda algatusel projektiks,» lisas ta.

Konkursil osales tänavu kokku 73 projekti Tartu- ja Ida-Virumaalt. «Sel aastal oli ka üldiselt märgata, et kasvanud oli õpilaste enda algatatud ja otseselt koolis õpitavate ainetega seotud projektide hulk. See on ühtlasi ka kogu programmi eesmärk,» ütles Jalonen.

Lasteaedade kategoorias võitis konkursi Jõhvi lasteaed «Kalevipoeg» leivapäeva projektiga, mille käigus õpiti ühiselt leiba küpsetama.

Esimeses kooliastmes tuli võitjaks Kiviõli I Keskkool, kes panid koolis tööle kasutatud raamatute poe. Teises astmes võitis rahvusvahelise noortevahetuse organiseerinud Kurtna Noortekeskus ning kolmandas astmes Luunja Keskkool, kes organiseerib rahvusvahelist noorteüritust vee ja keskkonna teemal.

Publiku lemmikuks osutus aga Narva lasteaia «Punamütsikese» projekt, mille käigus õppisid lapsed tegema aiandustöid ja ise korjatud tammetõrudest pandi kasvama tammik Kunda Hiiemäel.

«Ettevõtliku kooli» eesmärk on kujundada õpilastes ettevõtlikku hoiakut - olla julge algataja, otsida uusi lahendusi, olla kõrge motivatsiooniga, tegutseda koos teistega jne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles