Loomaaiast: kõrges vanuses euroopa naarits Klaara suri

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Euroopa naarits.
Pildil on Euroopa naarits. Foto: Egert Kamenik

Tallinna loomaaias suri esmaspäeval kõrges vanuses, 9,5-aastasena loomaaia vanim euroopa naarits Klaara.

Elu jooksul viis pesakonda üles kasvatanud nutikas naaritsamammi, kelle kinnipüüdmisega igakuise kaalumise jaoks vahel lausa mitu päeva vaeva nähti, oli tragi ja liikuv kuni viimase hetkeni.

Loomaaed aga valmistub talvehooajaks. Külmakraadid ja mahasadanud lumi sundisid varju alla pelikanid ja paabulinnud.

Üks kahest Nikolajevist saabunud ja loomaaia linnutiikidele lahti lastud tulipardi isaslinnust on aga eriti agar ja võitluslik: ta lasi laulu – õrnalt põriseva, kergelt kaagutava ja sumbunult pasundava heliderea – lahti ja tegi tuule alla enamikule kohalikele sulelistele.

Ninasarvikusälud said nüüd, mil õueaeg aina lühemaks ja püherdamisvõimalused aina kasinamaks jäävad, kumbki oma siseboksi turbahunniku. Kui elevandid püherdavad ja loobivad turvast endale meeleldi selga, siis ninasarvikunoorukid ei osanud pakutavat kasutada. Kibibi ehmatas hunnikut nähes puhkima ja hiljem tuuseldas turba mööda boksi laiali, Kigoma eiras aga söögikõlbmatut kuhja esialgu täielikult.

Loomaaia veterinaaridel oli suhteliselt rahulik nädal. Vaktsiinisüsti sai lumeleopardinooruk Orlando, tähelepanu vajasid mõned isutuse käes vaevlevad veelinnud.

Neljapäev möödus suure pakkimise tähe all. Transportkastidesse paigutati 13 dagestani tuuri, 7 kubani tuuri ja isane lakkhundikutsikas, kes reede hommikul Tšehhi ja Slovakkia poole teele asusid.

Loomaaia Illu kohvikus tehakse ettevalmistusi selgrootute näituse avamiseks.

Loomaaiasõbrad aga valmistuvad usinasti jõuludeks ja aitavad jõuluvana kingikotti täita. Eelmisel laupäeval meisterdati elevandimajas ühiselt jõulukaunistusi, millega ehiti nii elevandimaja kui troopikamajad. Sel laupäeval meisterdatakse organza lilli ja tulekul on veel vitspunutiste töötuba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles