Kiisler: apteegipiirangute kaotamisest võidavad maaelanikud

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Valmar Kiisler.
Siim-Valmar Kiisler. Foto: Egert Kamenik / Postimees

Regionaalminister Siim Kiisleri hinnangul on riigikohtu otsus kaotada apteekide asutamispiirangud ainuõige samm, mis parandab ravimite kättesaadavust just maapiirkonnas.

«Regionaalpoliitiliselt on selline otsus kindlasti mõistlik. Olukord, kus regionaalpoliitika sildi all piirati tegelikult ravimite kättesaadavust, oli kasulik mingile ettevõtjate ringile, kuid selgelt kahjulik maapiirkonna elanikele,» ütles Kiisler.

Ravimiameti andmetel on viimase viie aastaga uksed sulgenud 54 apteeki, neist 20 maapiirkondades.

Regionaalministri hinnangul on piirangute kaotamine ja turu avamine esimene samm õiges suunas. «Lisaks tuleks väga tõsiselt lauale võtta debatt selle üle, kas köhasiirup ja peavalurohi võiks müügil olla ka mujal kui apteekides,» selgitas ta.

Riigikohus tunnistas täna põhiseadusega vastuolus olevaks ja kehtetuks ravimiseaduse sätted, mis piiravad apteekide asutamist. Samas möönis riigikohtu üldkogu, et vähese nõudlusega piirkondade puhul võib asutamispiirangute puudumisel linnades tekkida senisest suurem nõudlus apteekrite järele, mis tingiks maa-apteekide sulgemist. Riigikohtu otsus jõustub tuleva aasta 9. juunil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles