Uus infokeskus aitab Tallinna elanikel energiakulusid vähendada

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elekter
Elekter Foto: Toomas Huik / Postimees

Tallinna Energiaagentuur avab homme infokeskuse elanikele, korteriühistutele, eramuomanikele ja äridele energiasäästumeetmete tutvustamiseks ja nende praktiliseks rakendamiseks oma energiakulu vähendamiseks.

Infokeskuses saavad Tallinna elanikud, korteriühistud, eramuomanikud ja ärid informatsiooni ja sõltumatut nõustamist energiasäästumeetmete ja alternatiivsete energiaallikate rakendamiseks väljaspool kaugküttepiirkonda oma energiakulude vähendamiseks.

Infokeskuses on väljas materjalid hoonete lisasoojustamiseks ja erinevat tüüpi soojuspumpade kasutamiseks hoonete kütmiseks ja sooja tarbevee soojendamiseks.

Saab oma silmaga näha ja käega katsuda tehnoloogiliselt õigesti soojustusmaterjalile peale kantud õhekrohvi kihti, samuti on olemas ka näidis lisasoojustuskihi paigaldamiseks ventileeritava õhkvahe korral. Uudishimulikele jaoks on väljas ka päikesepaneel, millega on võimalik toota elektrienergiat koduseks tarbimiseks ja isegi elektrivõrku müümiseks.

Tutvumiseks on paigaldatud täna üha enam leviv led lampide ja valgustuse juhtimise stendid. Võib tutvuda taaskasutusele võetud jalgrattaga - olemasolevast jalgratast on võimalik suhteliselt lihtsalt ehitada elektrijalgratas ning kasutada seda töölkäimiseks. Vaatamisväärset ja infomaterjali leidub hulgaliselt veelgi.

Infokeskuse külastajail on võimalus saada uusi teadmisi ja praktilisi nõuandeid hoonete lisasoojustamise ja alternatiivsete kütteallikate kohta. Tõhustades oma energiatarbimist ehk järgides säästlikku ja keskkonnahoidlikku eluviisi loodab keskus aidata vähendada inimeste majapidamiskulusid.

Kõik energia säästmisest ja kulutuste alanemisest huvitatud inimesed on oodatud saama lisateadmisi säästmise võimalustest Tallinna Energiaagentuuri infokeskusesse, mis asub aadressil Estonia puiestee 5a. Infokeskus avatakse homme kell 14.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles