Port: Veerpalu kohtuvõit pole spordiväärtuste mõttes võit

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Port.
Kristjan Port. Foto: Priit Simson

Sihtasutuse Eesti Antidoping nõukogu liige Kristjan Port ei pea kohaseks suusataja Andrus Veerpalu kohtuvõidu nimetamist aasta spordihetke nominendiks, kuna lahend lõhestab spordirahvast ja ei ole võit spordiväärtuste mõttes.

«Kuna me väärtustame sporti, siis tekitab Veerpalu nimetamine vaidlusi,» ütles Port Postimehele.

Pordi sõnul on kohtuotsuses otseselt öeldud, et Veerpalu on kohtunike arvates suure tõenäosusega tarvitanud keelatud aineid, kuid nad annavad sportlasele õigustehnilise põhjusel õiguse.

«Rahvusvahelise antidopingu agentuuri WADA piirmäärad on väidetavalt nüüd üle kontrollitud ja soomlase [Juha Lallukka] juhtumi puhul esile toodud, kuigi ametlikult ei ole need veel avalikustatud. Võimalik, et see probleem tuleb uuesti esile,» märkis Port.

Kristjan Pordi sõnul oli tema esimene reaktsioon üllatus, kui ta kuulis Veerpalu kohtuvõidu nimetamist aasta spordihetke nominendiks.

«See räägib natuke meie spordimaailma tervisest ja eetilisest kriisist. Ausalt öeldes on pea iga inimese sees kerge ebamugavustunne, kõik oleks tahtnud palju selgemat vastust, kas siis Veerpalu poolt või vastu. Määramatuse olukorras on hämmastav teda pjedestaalile panna. Ma ei anna praegu hinnangut inimesele, aga nähtusena ei ole see sobilik,» rääkis Port.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles